torsdag 16 juli 2009

"Att dela är att deala"-mannen

Frédéric Lefebvre, talesman för UMP har gjort sig känd för sin iver att kväsa Nätet och sin skamlösa demagogi i syfte att utmåla Internet som ett tillhåll för mänsklighetens avskräde.
Bl a anser han att streamingsajter - som franska BeeMotion som han först anklagade för att vara "kanadensare", sedan tvingade slå igen - är att betrakta som "dealers".

Lefebvre, som aldrig blivit invald i Nationalförsamlingen, måste snart lämna den stol han tillfälligtvis övertagit under den ordinarie ledamotens frånvaro. Rykten har surrat om var Sarkozy nu kommer att placera mannen han "inte tänker lämna i sticket".

Detta är fortfarande oklart - även om det troligaste är någon post som statssekreterare - dock inte hos kulturminister Mitterrand, som det envisaste ryktet hävdat.

Visserligen är tanken på Lefebvre som ansvarig för kommunikation på kulturdepartementet svart humor på hög nivå, men därför inte otrolig.

Som talesman för UMP skriver Lefebvre kommunikéerUMPs hemsida. De går lätt att känna igen eftersom de är fulla med upprörda utropstecken, arga utfall mot socialisterna och ord som "intolérable!" "oacceptabelt!".

Faktum är att Lefebvre inte längre behövs för att generera kommunikéer à la Lefebvre. "Någonstans i Paris" står en dator som slumpgenererar arga kommunikéer - Lefebvotron - som inte går att skilja från originalen.

Nu har dock Mitterrand gjort slut på spekulationerna genom att konstatera att han "inte behöver någon statssekreterare" och om han gjorde det skulle presidenten finna "någon jag kan komma överens med." - underförstått; denne man skulle inte vara Frédéric Lefebvre.

Pust