fredag 24 april 2009

Pokémon

Ecrans (Liberation) gör en sammanfattning av läget och listar hadopi-lagens anhängare och motståndare samt konstaterar att den förestående behandlingen i Nationalförsamlingen visserligen börjar den 29 april, men ingen vet när den slutar. Och den kommer att bli hård.
Så snubblar Écrans över en oväntad allierad: France Telecom-Orange, en av världens största telekomföretag, närvarande i 30 länder - och den största internetleverantören i Europa.
France Telecom är medlem av ETNO, en sammanslutning av europeiska telekomföretag, som officiellt tar ställning för 138 på sin hemsida:

"On the remaining issue of amendment 46/138, ETNO welcomes the strong EP support to the principle that e-communications providers should not be asked to take any measure against a consumer outside of a Court order. ETNO calls on the EU institutions to find a compromise based on this essential principle in full respect of citizens' fundamental rights."

Hur skall detta tolkas? Det är givetvis inga Freedom Fighters vi har att göra med - det är helt enkelt företag som inte vill ha hadopi-lagen på halsen. Men ändå? Har vi plötsligt en riktigt mäktig Pokémon på vår sida?